Dækker min rejseforsikring, hvis jeg er gravid?

Er du gravid, og skal ud at rejse? Er du i tvivl om, hvordan du er dækket, og hvilken rejseforsikring, du skal vælge? 

Vi giver dig gode råd til at rejse som gravid.

Hvordan dækker Goudas rejseforsikringer når du er gravid?

Det er vigtigt at undersøge, hvordan ens rejseforsikring dækker i forbindelse med graviditet. Der kan være forskel på, hvordan og hvornår forsikringen dækker.

Vores rejseforsikringer dækker både graviditetskomplikationer, fødsel, behandling af et ufødt barn eller et barn, der er født for tidligt, indtil 8 uger før forventet fødselstidspunkt.

Goudas Alarmcentral er klar til at hjælpe dig 24/7 året rundt

Har du haft komplikationer?

Man skal være ekstra opmærksom, hvis man har haft en kompliceret graviditet eller har været syg for nylig. Har man haft komplikationer i sin graviditet, og været til læge, indlagt eller fået ændret sin medicinering inden for de sidste 2 måneder inden afrejsen (6 måneder for rejser over en måned), kan man søge om forhåndsvurdering.

Vores rejseforsikringer dækker både graviditetskomplikationer, fødsel, behandling af et ufødt barn eller et barn, der er født for tidligt, indtil 8 uger før forventet fødselstidspunkt.

Sikkerhed inden rejsen

Vil du være sikret fra købstidspunktet og indtil afrejsen, kan du desuden vælge at købe en Gouda afbestillingsforsikring. Afbestillingsforsikringen dækker bl.a. hvis du bliver akut syg. Bliver du gravid efter køb af forsikringen og får så alvorlige komplikationer i graviditeten, at rejsen ifølge lægelig vurdering ikke kan gennemføres, dækker afbestillingsforsikringen også. Du kan læse mere om afbestillingsforsikringen. Du kan læse mere om afbestillingsforsikringen.

3 gode råd:

Tjek med dit flyselskab 

Skal man ud at flyve på rejsen, er det vigtigt at undersøge hos sit flyselskab, indtil hvilken graviditetsuge selskabet tillader flyvning. Mange flyselskaber tillader flyvninger til og med 36. graviditetsuge, forudsat at graviditeten har været ukompliceret. Vær dog opmærksom på, at nogle flyselskaber siger nej til at flyve med gravide, der tidligere har født før termin eller haft blodpropper.

Hvis man er gravid, er det er en god idé at bede om et flysæde ved gangen, så det er nemt at komme op og stå i løbet af flyveturen. Man skal huske at bevæge sig under flyveturen, fx gå en lille tur ned af gangen hver halve time, og drikke rigeligt med væske for at undgå dehydrering. Man kan også vælge at bruge støttestrømper under flyvningen for at forebygge blodpropper i benene.

Vaccinationer og medicin

Skal du rejse til et land, der kræver specifikke vaccinationer, skal man undersøge om man må få disse vacciner som gravid. Som gravid skal man så vidt mulig undgå unødvendig medicin, men det er en god idé at have de vigtigste typer medicin med på rejsen, der er godkendt til gravide, f.eks. medicin imod rejsediarre, lettere infektioner mm. Spørg lægen til råds vedrørende medicin og vaccinationer.

Aktiviteter på rejsen

Også som vordende mor skal man bruge sin sunde fornuft, når man rejser. Det er derfor en god ide at tale med sin læge/jordemoder inden man rejser. Så man er sikker på at de planlagte aktiviteter ikke vil kunne gøre nogen skade. Det bedste tidspunkt at rejse på som gravid er som udgangspunkt i 2. trimester (uge 13-28). Aktiviteter som dykning, trekking, skisport og vandsport frarådes, da der er risiko for at skade fosteret ved fald eller stød.

Rejs med omtanke og husk at holde mange pauser undervejs både under transporten og under selve opholdet!

Læs meget mere om, hvordan du skal forholde dig når du rejser som gravid her.