Studie- og praktikophold i USA

Et studieophold i USA er en oplevelse for livet. At møde den amerikanske kultur med inspirerende campusliv og alt fra hæsblæsende storbyer til åbne vidder med fantastisk natur er et minde, man aldrig glemmer.

Skulle uheldet være ude, er USA til gengæld det dyreste land i verden at komme til skade i, og det er vigtigt du har en forsikring under dit ophold. 

Hvilken forsikring skal jeg vælge?

Det universitet, du er kommet ind på, vil måske ønske at sælge dig deres egen forsikring. I det tilfælde skal du dog vide, at der er nogle ting den typisk ikke dækker. Vær bl.a. opmærksom på:

  • At en amerikansk forsikring ikke dækker hjemtransport til Danmark
  • Den amerikanske forsikring vil som regel kun dække i selve studieperioden. Dvs. at du ikke er dækket ved afrejse fra Danmark og du er heller ikke dækket i USA før og efter studieperioden.
  • Visse forsikringer kan også have forbehold for dækning under studietiden - fx hvis du tager off-campus på en weekendtur. Ligeledes kan der være begrænsninger eller restriktioner på dækningen i forhold til udøvelse af sport.
  • Hvis en af dine nærmeste hjemme i Danmark bliver akut alvorlig syg eller går bort, vil den amerikanske forsikring ikke dække hjemkaldelse til Danmark og du vil selv skulle afholde udgifterne hertil.

Studierejseforsikring hos Gouda

Vælger du at forsikre dig gennem Gouda, får du en forsikring, som dækker dig, hvis uheldet er ude - uanset om du befinder dig på campus eller på weekendtur i Las Vegas. Og bliver det nødvendigt for dig at komme hjem, hvis et nært familiemedlem bliver alvorligt syg, betyder 'hjem' hos Gouda 'hjem til Danmark' og ikke bare 'hjem til campus'.

Gouda dækker også alle former for spændende aktiviteter du måtte kaste dig ud i som fx klatring, dykning og trekking.

Universiteterne har forskellige krav til din forsikring, så kontakt vores salgsafdeling på +45 88 20 88 20 og få den bedste vejledning til lige netop dit behov.

Universtitets krav til din forsikring

Dit universitet har muligvis nogle krav til hvad din forsikring skal dække, såfremt du vælger ikke at købe universitetets forsikring.

Vælger du at købe en Gouda Studierejseforsikring, vil dit amerikanske universitet som regel bede om uddybende oplysninger om din forsikring, og ofte vil du blive bedt om at udfylde en såkaldt "waiver". En waiver er et dokument, hvori man bekræfter, at man kan imødekomme de forsikringskrav, der stilles fra universitetets side.

De fleste krav vil være i forhold til medicinsk dækning, og det er derfor vigtigt, at du udfylder en Gouda helbredserklæring, som godkendes af os.

Hent helbredserklæring

Helbredserklæringen skal du udfylde og indsende til os.

Sådan dækker Gouda dig under dit studieophold i USA

Med en Studierejseforsikring fra Gouda er du dækket rigtig godt ind på rejsen. Du kan få hjælp, hvis uheldet er ude, hvad enten du bare skal til lægen, eller kommer så galt af sted, at du skal indlægges på hospitalet. Du kan ringe til vores 24 timers lægevagt, og vores dansktalende læger og sygeplejersker er klar til at hjælpe dig.

Er du til spændende aktiviteter?

Udover dækning når du studerer, er du også dækket ved spændende aktiviteter som fx riverrafting, vandsport, klatring, dykning og bungyjump. Tager du på en weekendtur til fx Mexico eller Canada, er du selvfølgelig også dækket.

Tilpasning efter dit behov

En studierejseforsikring fra Gouda er fleksibel, så du har mulighed for at fravælge dækning eller tilkøbe ekstra sikkerhed - alt efter dine behov.

Du kan selv vælge om du vil have dækning for:

  • Personlige ejendele
  • Udvidet ulykke

Vær opmærksom på

I forbindelse med dit køb af en Gouda Studierejseforsikring skal du være opmærksom på følgende:

  • Forsikringen skal tegnes for den fulde studieperiode - og evt. længere, hvis din rejse også ligger ud over studietiden.
  • Forsikringen dækker kun akut opstået sygdom og tilskadekomst i henhold til policebetingelser nr. 811.
  • Gouda Rejseforsikring kan til enhver tid lade dig hjemtransportere til Danmark for udredning og behandling, såfremt vores læger vurderer, at det er medicinsk forsvarligt.

Hospitaler og behandlingssteder

Alt efter om du er kommet akut til skade eller har brug for lægehjælp uden at det er akut, kan vores alarmcentral i København vejlede dig, så du kan få hjælp overalt i USA. Vi har et solidt netværk af lokale samarbejdspartnere, hvilket betyder, at vi hurtigt kan få sat den fornødne assistance i værk. Står du i en situation, hvor du har brug for hjælp, er det derfor vigtigt, at du kontakter Gouda Alarm hurtigst muligt på + 45 33 15 60 60.

Gouda samarbejder med flere hospitaler og behandlingssteder i USA, og følgende oversigt viser de steder vi anbefaler i de stater, hvor flest studerende rejser til.

Stat

Behandlingssteder til ikke-akut behandling

Hospital ved akutte skader

Californien

Hollywood Walk In Clinic
6430 Selma Avenue
Los Angeles CA 90028

UCSD Medical Center Thornton
9300 Campus Point Drive
La Jolla CA 92037

Alvarado Hospital
6655 Alvarado Road
San Diego CA 92120

Concentra Urgent Care
2 Connecticut Street
San Francisco CA 94107

Good Samaritan Hospital
1225 Wilshire Blvd
Los Angeles CA 90017

UCSD Medical Center Thornton
9300 Campus Point Drive
La Jolla CA 92037

Alvarado Hospital
6655 Alvarado Road
San Diego CA 92120

UCSF Medical Center
505 Parnassus Avenue
San Francisco CA 94122

Florida

Avecina Medical
13770 Beach Blvd Suite 6
Jacksonville FL 32246

Baptist Medical Plaza at Coral Gables
55 Merrick Way
Coral Gables FL 33134

Doctors Walk In Clinic
13210 N Bruce B. Downs
Tampa FL 33612

Memorial Hospital of Jacksonville
3625 University Blvd
Jacksonville FL 32216

Doctors Hospital
5000 University Dr
Coral Gables FL 33146

Florida Hospital Tampa
3100 E Fletcher Avenue
Tampa FL 33613

HawaiiConcentra Urgent Care
545 Ohohia Street
Honolulu HI96819
Straub Clinic & Hospital
888 S King Street
Honolulu HI 96813
IllinoisEnglewood Immediate Care
7114 S Vincennes Avenue
Chicago IL 60621
Rush University Medical Center
1653 W Congress PKWY
Chicago IL 60612
MarylandSecure Medical Care of Beltsville
10452 Beltimore Avenue
Beltsville MD 20705
Washington Adventist Hospital
7600 Carroll Avenue
Takoma Park, MD
Oregon Good Samaritan Regional Medical Center
3600 NW Samaritan Drive
Corvallis C Oregon
TexasConcentra Urgent Care
8868 Research Blvd Suite 60
Austin TX 78758
St. Davids Hospital
919 E 32nd Street
Austin TX 78705