Studie- og praktikophold i USA

Et studieophold i USA er en oplevelse for livet. At møde den amerikanske kultur med inspirerende campusliv og alt fra hæsblæsende storbyer til åbne vidder med fantastisk natur er et minde, man aldrig glemmer.

Skulle uheldet være ude, er USA til gengæld det dyreste land i verden at komme til skade i, og det er vigtigt du har en forsikring under dit ophold. 

Hvilken forsikring skal jeg vælge?

Det universitet, du er kommet ind på, vil måske ønske at sælge dig deres egen forsikring. I det tilfælde skal du dog vide, at der er nogle ting den typisk ikke dækker. Vær bl.a. opmærksom på:

 • At en amerikansk forsikring ikke dækker hjemtransport til Danmark
 • Den amerikanske forsikring vil som regel kun dække i selve studieperioden. Dvs. at du ikke er dækket ved afrejse fra Danmark og du er heller ikke dækket i USA før og efter studieperioden.
 • Visse forsikringer kan også have forbehold for dækning under studietiden - fx hvis du tager off-campus på en weekendtur. Ligeledes kan der være begrænsninger eller restriktioner på dækningen i forhold til udøvelse af sport.
 • Hvis en af dine nærmeste hjemme i Danmark bliver akut alvorligt syg eller går bort, vil den amerikanske forsikring ikke dække hjemkaldelse til Danmark, og du vil selv skulle afholde udgifterne hertil.

Gouda Enkeltrejseforsikring med Superdækning

Vælger du at forsikre dig gennem Gouda, får du en forsikring, som dækker dig, hvis uheldet er ude - uanset om du befinder dig på campus eller på weekendtur i Las Vegas. Og bliver det nødvendigt for dig at komme hjem, hvis et nært familiemedlem bliver alvorligt syg, betyder 'hjem' hos Gouda 'hjem til Danmark' og ikke bare 'hjem til campus'.

Gouda dækker også alle former for spændende aktiviteter du måtte kaste dig ud i som fx klatring, dykning og trekking.

Universiteterne har forskellige krav til din forsikring, så kontakt vores salgsafdeling på +45 88 20 88 20 og få den bedste vejledning til lige netop dit behov.

Universtitets krav til din forsikring

Dit universitet har muligvis nogle krav til hvad din forsikring skal dække, såfremt du vælger ikke at købe universitetets forsikring.

Vælger du at købe en Gouda Enkeltrejseforsikring med Superdækning vil dit amerikanske universitet som regel bede om uddybende oplysninger om din forsikring, og ofte vil du blive bedt om at udfylde en såkaldt "waiver". En waiver er et dokument, hvori man bekræfter, at man kan imødekomme de forsikringskrav, der stilles fra universitetets side.

Hvis du er i tvivl, om Gouda kan imødekomme universitetets krav eller kriterier, er du velkommen til at sende os en besked med kravene. Så gennemgår vi kriterierne og vender tilbage til dig hurtigst muligt med svar på, om forsikringen kan imødekomme dem eller ej.

Bemærk, at vi først kan fremsende en dækningsoversigt på engelsk, når din forsikring er købt og betalt.

Sådan dækker Gouda dig under dit studieophold i USA

Med en Gouda Enkeltrejseforsikring med Superdækning er du dækket rigtig godt ind på rejsen. Du kan få hjælp, hvis uheldet er ude, hvad enten du bare skal til lægen eller kommer så galt af sted, at du skal indlægges på hospitalet. Du kan ringe til vores 24- timers lægevagt, og vores dansktalende læger og sygeplejersker er klar til at hjælpe dig.

Er du til spændende aktiviteter?

Udover dækning når du studerer, er du også dækket ved spændende aktiviteter som fx riverrafting, vandsport, klatring, dykning og bungyjump. Tager du på en weekendtur til fx Mexico eller Canada, er du selvfølgelig også dækket.

Tilpasning efter dit behov

En Gouda Enkeltrejseforsikring med Superdækning er fleksibel, så du har mulighed for at fravælge dækning eller tilkøbe ekstra sikkerhed - alt efter dine behov.

Du kan selv vælge om du vil have dækning for:

 • Personlige ejendele: Dvs. dækning af tyveri, beskadigelse af personlige ejendele eller bortkomst af ind-tjekket bagage. Bemærk dog, at der er begrænset dækning for elektronik, læs mere i forsikringsvilkårene
   
 • Udvidet ulykke: Dvs. forhøjede dækningssummer på ulykkesdækning ved mén, dødsfald, overfald og tandskade samt udbetaling ved en méngrad fra 5 %.

Vær opmærksom på

I forbindelse med dit køb af en Gouda Enkeltrejseforsikring med Superdækning skal du være opmærksom på følgende:

 • Forsikringen skal tegnes for den fulde studieperiode - og evt. længere, hvis din rejse også ligger ud over studietiden.
 • Forsikringen dækker kun akut opstået sygdom og tilskadekomst i henhold til policebetingelser nr. 820.
 • Gouda Rejseforsikring kan til enhver tid lade dig hjemtransportere til Danmark for udredning og behandling, såfremt vores læger vurderer, at det er medicinsk forsvarligt.

Hospitaler og behandlingssteder

Alt efter om du er kommet akut til skade eller har brug for lægehjælp uden at det er akut, kan vores døgnåbne alarmcentral i København, Travel Assistance, vejlede dig, så du kan få hjælp overalt i USA. Vi har et solidt netværk af lokale samarbejdspartnere, hvilket betyder, at vi hurtigt kan få sat den fornødne assistance i værk. Står du i en situation, hvor du har brug for hjælp, er det derfor vigtigt, at du kontakter Travel Assistance hurtigst muligt på + 45 33 15 60 60.