Det bør du huske, inden du pakker skiene

ski-par

Selv om sne-feberen raser i dig, bør du huske at tjekke dine forsikringer. Ellers kan drømme-skirejsen ende som en temmelig sur og dyr fornøjelse. Få vores gode råd til, hvad du bør være opmærksom på, inden du pakker skiene!

Er du typen, der har så travlt med at få skiene på og drøne ned ad pisten, at du ikke har tid til at tjekke, om dine forsikringer er i orden? Så er du ikke alene! Ny Gallup-måling foretaget for Gouda Rejseforsikring viser, at mange skiturister ikke har styr på, om deres forsikring dækker, hvis de kommer ud for en skade – eller kommer til at gøre skade på andre. 

Men det er vigtigt at tage højde for, at skiferier er særdeles aktive rejser! Du skal være opmærksom på, at når du tager på skiferie, er risikoen for at komme til skade naturligt større, end hvis du tager til stranden og anbringer dig i en solstol. På skiferie er du aktiv, du befinder dig i bjergrigt terræn, luften er tyndere, og desværre er skisport også mange steder kombineret med en god frokost med noget alkohol. Og det gør selvfølgelig ikke dømmekraften bedre. Vi anbefaler, at du holder hovedet koldt, får styr på FIS-reglerne og husker at få forsikringerne i orden inden afrejse.

Husk det Blå sundhedskort

Først og fremmest bør du huske dit Blå Sundhedskort – også kaldet EU-Sygesikringskortet. Det har siden august 2014 været din vigtigste garant for at kunne få sundhedshjælp i andre EU-lande.

Inden august 2014 var alle danskere dækket af det Gule Sygesikringskort, når vi rejste i EU, og det gav den samme dækning i udlandet, som i Danmark. Det betød, at kom du til skade i Frankrig, blev du behandlet efter de samme regler som i Danmark. Med det Blå Sygesikringskort er det anderledes. Her er du alene forsikret på samme kår som indbyggerne i det land, du rejser i - og det kan være markant anderledes end i Danmark.

Hav styr på forsikringerne

Er du så uheldig at komme til skade på din skiferie og få brug for skibananen, kan det blive en dyr fornøjelse, hvis ikke du har suppleret det Blå Sundhedskort med en privat rejseforsikring.

I Danmark er vi jo vant til at få refunderet det hele – inklusiv ambulancekørsel. Men er du eksempelvis i Italien, er der et taxameter, der sætter i gang, når du bliver lagt i en ambulance eller anbragt på en snescooter for at komme ned i terrænet, og den udgift skal du selv dække, med mindre du har en rejseforsikring.

Prisen for ambulancekørsel og behandling kan være alt fra 10.000-50.000 afhængigt af, hvor du er, hvor langt du skal transporteres, og hvilke undersøgelser og behandlinger, du skal igennem. Og det kan jo være temmelig svært at sige nej tak til hjælpen, når du ligger der og har ondt.

På mange offentlige hospitaler er der desuden en egenbetaling – hvis der overhovedet er et offentligt hospital i nærheden. Mange skisportssteder ligger langt fra offentlige hospitaler, men har til gengæld private klinikker, der er super dygtige, men som ikke er omfattet af det Blå Sundhedskort. Skal du have glæde af dem uden selv at hænge på regningen, skal du have en privat rejseforsikring.

Gode råd til rejseforsikring

Vores bedste råd til dig, når du skal vælge rejseforsikring inden skiferien

  • Husk en rejseforsikring, der dækker skisport. Det er ikke altid nok at have en rejseforsikring. Hos mange forsikringsselskaber skal du også vælge skisportstillæg, eller det der hedder aktiv ferie.
  • Du bør også sikre dig, at rejseforsikringen har dækning for hjemtransport. Nogle rejseforsikringer dækker kun sundhed – reparation, kan man sige, og så må du selv klare dig derfra. Men det er en god ide at sikre dig, at du kan komme til videre behandling eller hjem til dig selv. Og har du benet i gips, eller endnu værre sidder i rullestol, kan du jo ikke nødvendigvis køre din bil hjem eller klare dig i en lufthavn.
  • Er uheldet ude, skal du ringe til din rejseforsikring så hurtigt som muligt. Jo før vi som forsikringsselskab er involveret, des bedre. For så har vi mulighed for at stille behandlingsgaranti, og vi kan også være med til at rådgive om at komme til det rigtige behandlingssted.

Godt 16%..

.. af danskerne, som har været på ski i de sidste 5 år eller planlægger at skulle igen i år, ved ikke, om deres forsikring dækker skisport.