Rejseforsikring til Italien

Italien strækker sig fra Alperne i nord til Middelhavets største ø, Sicilien, i syd. Solbeskinnede badestrande, små, hyggelige fortovscafeer og kulturhistoriske seværdigheder ligger som perler på en snor langs landets 7400 km kyststrækning. Italien har noget for enhver smag og det er ikke uden grund, at danskere år efter år vender snuden mod Rom, Venedig, Firenze, Amalfi, Toscana og Sardinien.

Når du rejser til Italien, er du dækket af dit blå sygesikringskort, men det kan være en stor fordel at have en rejseforsikring med på turen.

Beregn pris og køb din forsikring

Default

Det skal du overveje inden afrejse

Klimaet i Italien varierer alt efter, hvor i landet du befinder dig. Du finder det subtropiske middelhavsklima med tørt og varmt vejr syd for Firenze, et tempereret klima med fugtigt vejr og frugtbar jord inde i landet, og oppe i nord finder du de sneklædte Alper. Groft sagt bliver det varmere, jo længere syd du kommer i Italien. Vi anbefaler derfor at tjekke vejrudsigten og klimaet for det område, du skal opholde dig i, inden afrejse. Middelhavets sol skal man have respekt for så husk solcreme og solhat, hvis du skal på bade-, ski- og storbyferie.

Vi anbefaler, at du tegner en rejseforsikring til Italien, selvom du er dækket af det blå sygesikringskort. Det blå sygesikringskort garanterer dig lægebehandling på samme vilkår som indbyggerne i Italien, men du kan risikere selv at skulle betale en stor del af behandlingen, medicinen etc. Med vores rejseforsikring får du fuld og ordentlig dækning.

Skal du på skiferie til Alperne, er det ikke kun en god ide med en ansvarsforsikring, det er nu også blevet lovpligtigt. En Gouda skirejseforsikring inkluderer selvfølgelig en ansvarsforsikring. 

Vælg den rette rejseforsikring til Italien

Vi har alle forskellige behov, når vi rejser ud i den store verden. Derfor har vi lavet rejseforsikringer til forskellige aldersgrupper:

Hos Gouda kan du vælge to forskellige dækninger, når du skal til Italien: standard- eller superdækning. Du er godt dækket med begge to, men dækningssummerne er generelt højere med superdækningen. Husk også, at du med en afbestillingsforsikring kan få de fleste penge tilbage, hvis du er nødt til at afbestille din rejse.

Rejser du flere gange om året, er der penge at spare med en årsrejseforsikring, hvis hver rejse er under én måned. Du slipper også for at tegne en ny forsikring hver gang, du skal rejse.

Skal du på skiferie til Italien?

Det kan blive en kort og dyr fornøjelse, hvis uheldet er ude på de italienske pister. Italien har, som det første land i Europa, indført krav om ansvarsforsikring ved skisport. Det vil sige, at det nu er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, når du rejser på skiferie til Italien. Vær opmærksom på, at ansvarsforsikringen er påkrævet ved al vintersportsaktivitet herunder ski, snowboarding og kælkning.

Ansvarsforsikringen er naturligvis inkluderet i din Gouda Rejseforsikring med skidækning, så du trygt kan spænde skiene på.

Læs mere og køb Goudas skirejseforsikring.

Husk dit EU-sygesikringskort (det blå sygesikringskort)

Med dit EU-sygesikringskort (det blå sygesikringskort) har du ret til nødvendig behandling på sygehuse og klinikker, der har en aftale med den offentlige sygesikring. Kortet giver dig adgang til behandling på lige vilkår med befolkningen i det land, du rejser til. Det betyder dog også, at der kan være egenbetaling for at blive behandlet i det pågældende land. Du kan derfor risikere at skulle betale mange penge for at få lægehjælp i udlandet alene ved brug af det blå sygesikringskort. Det blå sygesikringskort dækker ikke privat behandling eller hjemtransport.

Det blå sygesikringskort er derfor ikke et alternativ til at have en rejseforsikring, men sikrer dig nogle rettigheder, når du rejser i EU.

Vi anbefaler dig derfor at tage dit blå sygesikringskort med i lommen, når du rejser til Italien.

Ingen anbefalede vaccinationer

Du behøver ingen vaccinationer, inden du drager mod Italien. Statens Seruminstitut anbefaler nemlig kun, at du får en stivkrampe- og difteri-vaccination. Disse har du dog som regel fået som barn, hvorfor du ikke behøver dem igen.

Vi anbefaler, at du altid snakker med din egen læge omkring vaccinationer inden afrejse. Det kan også være en god ide at snakke med lægen, hvis du har behov for at tage medicin med på ferien. Der kan nemlig være særlige regler for nogen typer medicin.

Vi sidder klar til at hjælpe døgnet rundt

Har du behov for akut hjælp, kan du altid ringe på tlf.: +45 33 15 60 60. Her sidder vores professionelle medarbejdere klar døgnet rundt, så du får den bedst mulige hjælp, assistance og rådgivning. Vi har også et team af dansktalende læger og sygeplejersker, som vil være klar til at hjælpe dig, hvis uheldet er ude.

Du skal udfylde en skadesanmeldelse, hvis du ikke har brug for akut hjælp. Det kan eksempelvis være, hvis du er udsat for tyveri eller oplever sygdom, der ikke kræver akut hjælp. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du har spørgsmål til din rejseforsikring eller andre generelle spørgsmål.

 

Generelle spørgsmål?
Ring til os på
+45 88 20 88 20
Icon-tip

Klar til Grækenland?

Tilføj gerne alarmnumre i din mobiltelefons telefonbog, så du altid har dem ved hånden.

  • Politi:
  • 112 eller 100
  • Brandvæsen: 
  • 112 eller 199
  • Ambulance: 
  • 112 eller 166
  • Goudas alarm:
  • +45 33 15 60 60