Gode råd på rejsen

Vi har samlet en række gode råd, som er værd at tage med på vejen - uanset hvor turen går hen.

Goudas Forsikringskort

Når du rejser, skal det være nemt at få fat i os på Gouda alarmcentral, hvis du får brug for vores hjælp. Derfor har vi udviklet et Forsikringskort til dig, som du kan tage med på rejsen og som indeholder alle de oplysninger du har brug for, hvis uheldet er ude. Læs mere om hvordan du bliver rejseklar.

Nyttige apps til din rejse

Det er nu blevet lettere for dig som passager, at få overblikket over dine rettigheder, hvis noget går galt i forbindelse med din rejse. EU-kommissionen har nemlig lanceret to nye apps, som er gode at have med sig på rejsen til uforudsete situationer.

Den ene app hedder "Dine passagerrettigheder" og med den kan du hurtigt få informationer om hvilke rettigheder du har ved fx aflyst rejse/aflyste flyafgange eller forsinket bagage.

Den anden app hedder "European Health Insurance Card" og giver vejledning i hvordan du bruger det blå sygesikringskort. App'e indeholder bl.a. information om hvilke behandlinger og udgifter, der er dækket og nødtelefonnumre. App'en fås på dansk og 23 andre sprog.

Har du downloadet Goudas app?
Hent Goudas app inden afrejse. Så har du altid policeoplysninger ved hånden og kan med et enkelt tryk komme i kontakt med Goudas alarmcentral.

App Store Google Play

 

Rejsemedicinskabet

Når du rejser på ferie, er det en rigtig god idé, at have lidt håndkøbsmedicin med i bagagen. Nogle af de sygdomme, som man oftest bliver ramt af på rejsen kan være fx. rejsediarré, luftvejsinfektioner og småskader. Derfor er det rart at have lidt medicin med, som du kan anvende, hvis uheldet er ude.

Vi anbefaler, at du tager disse præparater med:

 
Præparat Til behandling af...
NæsesprayForkølelse og bihulebetændelse
Imodium

Rejsediarré
Undgå mælkeprodukter
Drik rigeligt med vand

AntibiotikasalveInfektioner og småskrammer på  huden
Smertestillende piller fx PanodilHovedpine, ledsmerter mm.
StøttestrømperForbyggelse af blodpropper i  benene
Sepan 10 mg. Transportsyge/køresyge
Plaster og forbindingPrimær sårbehandling
Viskøse øjendråberOverfladisk øjeninfektion

Miniparlør til dig
I vores miniparlør har vi samlet nogle af de mest almindelig sygdomme på dansk og engelsk. Print den ud ud og tag med på rejsen - så er det nemt at forklare lægen ved et evt. lægebesøg, hvad du fejler.
Download og print miniparløren til din rejse.

I håndbagage og kuffert
Hvis du er i fast medicinsk behandling, er det en god ide at dele medicinen i 2. Læg den ene del i håndbagagen og den anden i kufferten. Så undgår du at stå uden medicin på destinationen, hvis din kuffert ikke kommer frem eller hvis du får stjålet din håndbagage undervejs.

Husk pillepas ved speciel medicin
Får du medicin som fx. sovemedicin eller stærk smertestillende medicin, der indeholder sløvende eller euforiserende stoffer, skal du have et pillepas med på rejsen.

Alarmcentral er klar til at hjælpe dig 24/7!

Får du akut brug for hjælp på din rejse, kan du altid ringe til Gouda alarm på

+45 33 15 60 60

Vi er klar ved telefonerne til at hjælpe dig hele døgnet rundt - alle årets dage. 

Husk pillepas til rejsen

Går sommerferien til et land i Europa, der er med i Schengen-samarbejdet, skal du huske at tage medicin og pillepas med i håndbagagen, når du rejser.

Hvorfor pillepas?
På rejser til de fleste EU-lande kan du komme ud for, at de lokale myndigheder beder om en forklaring på, hvorfor du har medicin i din bagage.

Hvad er et pillepas?
Et pillepas dokumenterer, at din medicin er til eget brug.

Hvilke typer medicin kræver pillepas?
Du skal have et pillepas, hvis du bruger medicin med euforiserende eller sløvende stoffer – f.eks. stærk smertestillende medicin og sovemedicin (typisk medicin med en rød advarselstrekant på pakningen). Husk, at hver type medicin skal have sit eget pillepas, som gælder på rejser i maks. 30 dage.

Hvor skal du bruge pillepas?
Til de lande i Europa, der er med i Schengen-samarbejdet eller spørg på apoteket. Kontakt evt. også det pågældende lands ambassade for nærmere oplysninger vedr. regler for medicin indførelse.

Hvordan får du et pillepas?
Apoteket kan fortælle, om din medicin kræver pillepas. Book dit pillepas på apoteket.dk. Selve passet henter du på apoteket. Husk at medbringe pas, sundhedskort samt medicin, når du afhenter passet.

Når du bestiller pillepasset på internettet, skal du huske at finde 4 ting frem:
- Din medicin eller recept
- Dit sundhedskort
- Billet til rejsen
- Dit pas

Læs mere på apoteket.dk
Kilde: Apoteket magasin nr. 3, sommer 2011

Vaccinationer

Når du rejser ud, er det vigtigt at forebygge de sygdomme, der findes ude i verden, som du kan risikere at få på rejsen. Derfor er det en rigtig god idé, at undersøge om du skal vaccineres inden rejsen, og i så fald mod hvilke sygdomme. Det er din rejses destination, der har betydning for, om du bør blive vaccineret inden afgang. Se hvad Rejseklinikken anbefaler.

Sygdomme som malaria, den gule feber eller de mere almindelige som rejsediarré og stivkrampe er blot nogle af de sygdomme, du kan forebygge med en vaccine.

15 % rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken

Med Gouda rejseforsikring får du 15 % rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken. På Rejseklinkken får du professionel og specialiseret vejledning om alle rejsemedicinske spørgsmål og vaccinationer. Læs mere på Rejseklinikkens hjemmeside

Sådan dækker det blå og gule sundhedskort (sygesikringskort)

Hvad dækker den offentlige rejsesygesikring?
Du kan ikke længere rejse uden for norden med blot det gule sygesikringskort. Med det gule sygesikring er du blot dækket i Norge, Sverige, Finland og Island. Du skal derfor være opmærksom på, at du vælger det rigtige geografiske dækningsområde for netop din rejse.

Læs mere om det gule sundhedskort

Det blå EU-sundhedskort
Med det blå EU-sundhedskort har du adgang til læge og tandlægehjælp samt behandling på offentlige sygehuse i alle EU- og EØS-lande. Behandlingen vil dog typisk forudsætte en egenbetaling, som du selv skal lægge ud, men kan få refunderet efter hjemkomst.

Du er IKKE dækket for hjemtransport og transport til behandlingssted med det blå kort - derfor er det vigtigt, at du forsikrer dig med en rejseforsikring.

Læs mere om det blå sundhedskort