Undgå at få ferien ødelagt af sygdom

Madmarked still_beskaaret.png

Vidste du, at maveproblemer er en af de mest almindelige sygdomme på ferien, og mere end hver tredje frygter at få ferien ødelagt af sygdom? Vi giver dig her fire gode råd til at minimere risikoen for sygdom på ferien. 

Når ferien står for døren, betyder det for de fleste sol, strand og længe ventet afslapning. Men hvert år får flere tusinde danskere afbrudt idyllen på grund af maveonde, der faktisk ødelægger dele af ferien.

Men heldigvis er der flere måder at undgå, at få ødelagt ferien af sygdom.

Undgå at få ferien ødelagt

Skulle det uheldige ske, at du bliver ramt af sygdom under ferien, giver Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring, her et par gode rejseråd:

"Først og fremmest gælder det om at få fat i en læge hurtigst muligt, hvis uheldet er ude. Vi har medarbejdere siddende klar ved telefonerne i vores døgnåbnevagtcentral, der kan sørge for, man får den rette behandling så hurtigt som muligt, så det ikke udvikler sig og ender med at blive værre," siger Dan Kjølhede Laursen, der desuden peger på en række forholdsregler, man bør tage sig for at minimere risikoen.

"Håndhygiejne er et rigtigt godt sted at starte for at minimere spredningen af bakterier, og derfor kan det være en god idé at tage håndsprit med på ferien, og ellers sørge for at vaske hænder grundigt. Derudover skal man selvfølgelig bruge sin sunde fornuft ved måltider, så man eksempelvis er opmærksom på, om maden ved en buffet er ordentligt opvarmet," siger Dan Kjølhede Laursen.

Med Dan's gode råd og lidt sund fornuft pakket med i bagagen, burde du være et skridt tættere på at få ro i maven på rejsen.

Husk at have styr på rejseforsikringen samt, hvordan det blå sygesikringskort dækker, inden du tager afsted. Så skal du kun tænke på at nyde ferien. Sidst er der kun tilbage at ønske god rejse!

4 gode råd: Få ro i maven på ferien

1. Start inden rejsen 

Vejen til en stabil tarmflora er gennem mælkesyrebakterier, der regulerer pH-værdien i tarmen, så fremmede og skadelige bakterier dør. Start et par dage inden afgang, så er tarmene kampklar, når du lander.

2. Medbring håndkøbsmedicin

Det er en god idé fx også at medbringe mælkesyrebakterier, der kan være med til at forebygge og eventuelt tage toppen af ubehaget, hvis uheldet er ude. Men du bør ikke medbringe antibiotika eller lignende, da det er vigtigt at en læge først klarlægger, om der er tale om bakterier eller virus. 

3. Husk håndhygiejne

Sørg for at vaske hænder ofte i løbet af dagen, og medbring gerne håndsprit, så du løbende kan desinficere dine hænder. 

4. Mad og drikke

Hvis du skal spise ved en buffet eller i gadekøkkener, så vær opmærksom på, om maden er nyligt tilberedt og er gennemvarm. Køb vand på flaske, hvis det i vandhanerne ikke er af samme kvalitet som i derhjemme.