5 tips til en budgetvenlig efterårsferie i New York

New York efterår.jpg

Efterårsferien står for døren og for mange danske familier er det lig med storbyferie. Men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis hele familien skal afsted og destinationen hedder New York. Vi giver her 5 tips til en budgetvenlig efterårsferie i ’The Big Apple’.

Efteråret er lige om hjørnet og mange danske familier benytter årstiden til at tage på ferie. Særligt er et smut over Atlanten til New York populært. Det kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis hele familien skal afsted. Heldigvis er der mange tips til, hvordan en storbyferie ikke behøver koste spidsen af en jetjager. Vi har samlet 5 tips til, hvordan du kan tage på budgetvenlig storbyferie.

5. tips til en budgetvenlig storbyferie:

1. Bestilling af rejsen 
I højsæsonen er priserne på flybilletter højere. Men hvis du er fleksibel med, hvilke dage du rejser, og hvis du booker dine flybilletter i god tid, kan du holde udgifterne på flybilletter nede. Sørg derfor for at planlægge og bestille din rejse i god tid.

2. Overnatning
New York er et populært rejsemål og generelt et dyrt sted at bo. Hotel kan derfor være en udgift, der er svær at spare på. Et alternativ til Manhattans dyre hoteller er at booke en bolig via Airbnb eller HomeAway. Vælger du en privat bolig, kan du bo centralt i New York til mere rimelige priser. Har du derudover ikke noget imod at bo lidt længere væk fra Manhattan i eksempelvis hippe Brooklyn, kan du spare en del på opholdet. Og med alle de muligheder, New York har at tilbyde, kommer du nok ikke til at tilbringe det meste af tiden på værelset.

3. Mad og drikke
Mad og drikke kan hurtigt blive en dyr omgang, særligt hvis du vælger restauranter omkring den kendte shopping gade Fifth Avenue eller går i turistfælder. Heldigvis er ‘The Big Apple’ spækket med gadesælgere og madvogne, der fungerer som små restauranter og kiosker. Her kan du både finde bagels, kaffe, sodavand og avancerede, etniske retter. Byen er særligt kendt for sine mange madvogne, hvor du kan spise dig igennem forskellige madkulturer, til en overkommelig pris. Et andet trick er at se, hvor de lokale spiser. Dette kan give en bedre og mere autentisk madoplevelse.

4. Transport
New York er blandt andet kendt for sine karakteristiske gule taxaer, der dog hurtigt kan blive en dyr affære. Her er det oplagt at gå rundt i stedet og opleve storbyen, som en ægte New Yorker, frem for at tage taxa eller subway. På turen er der mulighed for at se forskellige turistattraktioner såsom Union Square, Flat Iron og Empire State Building. Det havde du ikke gjort, hvis du i stedet havde siddet i en subway under jorden.

Er gåafstandene dog lidt for lange, kan det anbefales at tage subway. Slutteligt gør du også miljøet en tjeneste, selvom det er fristende at drøne rundt i de karakteristiske gule taxaer. Den ekstra motion frigør også lidt ekstra plads i maven til alle feriens fristelser.

5. Oplevelser
’The City of Dreams’ er fyldt med oplevelser for hele familien. Byen er rig på museer og seværdigheder. På ’MoMa’ kan du komme gratis ind, hver fredag mellem klokken 16 og 20. Det samme gælder det nye 9/11 Memorial Museum. Her er det gratis om tirsdagen fra klokken 17:30 til 21:00. På The American Museum of Natural History vælger besøgende selv, hvad de vil betale for at komme ind. Tilbuddet kræver dog, at du køber billetten i museets indgang. Køber du billetten online, koster det $23 for voksne og $13 for børn.

Derudover er mange af byens seværdigheder gratis at opleve, eksempelvis Coney Island Boardwalk, The High Line, Grand Central Terminal eller Central Park.

Sidst er der kun tilbage at ønske god tur. Husk at have styr på rejseforsikringen, inden du tager af sted. Så skal du kun tænke på at nyde ferien.