Rejseforsikring til Cuba

Det skønne subtropiske klima gør Cuba til en populær destination året rundt. Det bedste tidspunkt at besøge øen på er fra november til april. Det er nemlig her, vejret er mest tørt, samtidig med at risikoen for orkaner er mindst. Hovedstaden, Havana, har en smuk og romantisk arkitektur, og den er fyldt med flotte gamle biler. Der er noget for alle, men husk rejseforsikringen, da det blå sygesikringskort ikke gælder. 

Beregn pris og køb din forsikring

Default

Vigtig viden inden afrejse

Cuba er et skønt land med masser af sol og varme. Derfor er det vigtigt, at du pakker solcreme med høj faktor og evt. en hat med bred skygge. Solen brænder kraftigere, og det kan være en god ide helt at undgå den i middagstimerne samt dække overkroppen til.

Der er to cubanske valutaer – Peso Cubano (CUP) og Peso Convertible (CUC). Det forventes, at udlændinge udelukkende betaler med CUC. Vær også opmærksom på, at du ikke kan betale med dollars samt alle amerikanske betalings- og kreditkort. Visa, MasterCard m.fl. kan typisk bruges, men tag det ikke for givet, at du kan betale med kort.

Det blå sygesikringskort dækker ikke Cuba. Det er også et krav fra de cubanske myndigheder, at du har tegnet en rejseforsikring for hele rejseperioden, når du rejser ind i landet. Derfor skal du som en del af dine rejsepapirer have en engelsksproget erklæring med fra forsikringsselskabet om, at du har tegnet en gyldig rejseforsikring til Cuba. Det får du hos os, og vi er godkendt af de cubanske myndigheder.

Storme og orkaner rammer en gang imellem Cuba – særligt i perioden juni til november. Hold dig derfor opdateret før afrejse samt via lokale medier under ferien, hvis du rejser i denne periode.

Udenrigsministeriet anbefaler alle danskere at registrere sig på danskerlisten samt registrere opholdet via appen ”UM Rejseklar”. Bliv klogere med Udenrigsministeriets rejsevejledning til Cuba.

Forskellige typer rejseforsikringer til turen

Vi har inddelt vores rejseforsikringer efter forskellige aldersgrupper. Det skyldes, at vi har forskellige behov og ønsker i de forskellige stadier af vores liv. En årsrejseforsikring kan dog være det helt rette for dig, hvis du rejser meget. Den dækker hele året og ikke kun for en enkelt rejse, så længe hver rejse varer mindre end én måned. 

Du kan vælge mellem to forskellige dækninger: standard og super. Dækningerne er stort set de samme, men der er forskel på dækningssummerne, altså eksempelvis hvor stort et erstatningsbeløb du kan få, hvis uheldet er ude f.eks. samt mindre forskelle i betingelserne. Du kan læse mere specifikt om hver type dækning under hver enkel af ovenstående rejseforsikringer.

Anbefalede vacciner og krav til dokumentation

Afhængig af længden på din tur til Cuba er der forskellige anbefalinger til vaccinationer. Hvis der ikke er angivet en periode, er de gældende fra dag 1.

  • Stivkrampe og difteri – en del af børnevaccinationsprogrammet, så de fleste danskere er vaccineret.
  • Gul feber – der er krav om, at alle over 9 måneder er vaccineret mod gul feber, hvis de har rejst i eller været i transit (i mere end 12 timer) i en lufthavn i lande med risiko for Gul Feber. Medbring i så fald dokumentation for Gul Feber-vaccinationen.
  • Hepatitis A – overvej en vaccination mod smitsom leverbetændelse inden rejse.
  • Hepatitis B – hvis du skal være på Cuba i mere end seks måneder, bør du overveje en vaccination
  • Tyfus – overvej enten vaccination eller kapsler ved ophold over seks måneder.

Overvej også en vaccine mod rabies, da der kan være en risiko for smitte ved tæt kontakt til lokale dyr. Du bør altid tage en snak om vaccinationer med din egen læge eller rejselæge. Vi har indgået et samarbejde, så du får 15% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken i Charlottenlund.

Ring direkte til os under din rejse

Du kan ringe til Goudas Alarmcentral døgnet rundt på tlf.: +45 33 15 60 60. Her sidder vores professionelle medarbejdere klar til at hjælpe dig døgnet rundt, hvis du får behov for det.

Hvis du er blevet ramt af sygdom, men ikke har brug for akut hjælp, skal du udfylde en skadesanmeldelse. Det er også denne, du skal udfylde, hvis dine ting er blevet beskadiget, eller hvis der er sket andet på rejsen, du ønsker hjælp til. 

Generelle spørgsmål?
Ring til os på
+45 88 20 88 20
Icon-tip

Klar til Cuba?

Tilføj gerne alarmnumre i din mobiltelefons telefonbog, så du altid har dem ved hånden

  • Politi: 106
  • Brandvæsen: 105
  • Ambulance: 106
  • Goudas alarm: +45 33 15 60 60