Sommerhus i Danmark - Steder du skal besøge i 2020

Sommerhus_lille.jpg

For mange danskere er sommerens højdepunkter enten aflyst eller udskudt – Det betyder, at planerne om udlandsrejser og besøg på tætbefolkede festivaler bliver erstattet af lokale feriemuligheder med de nærmeste venner eller familie.

Her er en sommerhusferie et oplagt bud og vi har samlet vores bedste ideer til, hvor du skal tage hen i år. Der findes nemlig masser af skønne områder, hvor det er oplagt at tage i sommerhus i Danmark.

  1. Ferie i Sommerhus på Bornholm

Bornholm er nok det tætteste vi kommer på en udlandsrejse. Her har de et særpræget sprog og en anderledes kultur – og så giver sejlturen en følelse af at være “rigtigt” væk hjemmefra. At opleve øen om sommeren er noget helt særligt og derfor tager mange en tur i sommerhus på Bornholm i juni, juli eller august. 

At tage i sommerhus på Bornholm er oplagt, uanset om man er et par, en familie eller en flok venner. Her er der noget for enhver smag, uanset om I er til:

  • Aktivferie med vandsport, mountainbiking eller lange gåture i skoven eller ved vandet.
  • En afslappende sommerhustur med, hvor man kan ligge på stranden, spise store is og besøge de små lokale bolcheforretninger, keramikværksteder eller glaspusterier, når man har lyst til lidt afveksling.
  • En børnevenlig tur, der kombinerer besøg ved kendte seværdigheder som Hammershus, Ekkodalen og Bornholms rundkirker, med ture på legepladser, i vandland og i den lokale forlystelsespark Brændegårdshaven.

Vidste du… at Bornholm er den anden mest klimavenlige ø i Europa? Har du ambitioner om en grønnere livsstil, er Bornholm den helt rigtige destination til en uge i sommerhus i Danmark. 

  1. Sommerhus ved Vesterhavet

På vestkysten er der rig mulighed for at være sammen hver for sig. De mange sommerhuse ved Vesterhavet ligger nemlig ofte med god afstand til hinanden og de store, åbne områder og brede strande gør det let at være sig selv, når man går ture eller tager ud at bade – selv i kendte og velbesøgte sommerhusområder som Blåvand, Henne, Løkken og Klitmøller.

Vesterhavet er både et godt sted at tage hen, hvis I skal mange afsted eller hvis I drømmer om at leje et luksuriøst sommerhus med pool. Her er nemlig mange sommerhuse med ekstra plads og luksussommerhuse til fair priser.   

  1. Sommerhus på Fyn

Rundt langs den fynske kyst ligger der masser af sommerhusområder, som er et besøg værd. Her ligger blandt andet hyggelige kystbyer som Bogense, Faaborg, Svendborg eller Kerteminde - mellemstore byer, som udover smuk natur, byder på shopping, cafeer, m.m.

Vil I længere væk, bør i overveje en sommerhustur i det fynske øhav. Det fynske øhav består af mere end 55 små øer og holme og der er flere destinationer, der er oplagte til en sommerhustur, fx Ærø, Langeland, Thurø eller Strynø. Her er der skøn natur og med en kort tur over bro eller med færge, føles det pludselig som om, man er langt hjemmefra.

Se det store udvalg af sommerhuse i Danmark

Der er med garanti masser af sommerhuse i Danmark der matcher lige præcis jeres ferieønsker  – det er bare at komme i gang med at lede. Du kan blandt andet søge på Sol og Strand, Dancenter eller Novasol.