Gode råd til rejsen

01. februar 2014

Skal du til Vinter-OL i Sochi? Få gode råd til dit ophold her.

Vinter OL foregår i år i Sochi i Rusland fra d. 7. til d. 23. februar. Der skal konkurreres i 15 sportsgrene og konkurrencerne foregår i to forskellige områder: Ved kysten (Coastal cluster) nær den mindre by Adler, hvor alle de indendørs konkurrencer foregår og i bjergene (Mountain cluster), hvor alle de udendørs konkurrencer foregår.

Generelt om sikkerhed i Rusland

Udenrigsministeriet opfordrer til forsigtighed ved større forsamlinger dels på grund af den øgede risiko for terrorhandlinger og dels på grund af den forholdsvist høje grad af berigelseskriminalitet i Rusland. Der er gjort en stor lokal indsats for at mindske risikoen, og der vil være meget sikkerhedspersonale til stede i begge områder. Sørg for at medbringe kopi af pas, visum og flybilletter samt kontaktoplysninger til bank og kreditkortselskab, hvis uheldet skulle være ude. Pas skal desuden altid kunne fremvises, så det skal ikke ligge på hotelværelset.

Sikkerhed ved OL

Skulle der opstå en situation med behov for akut hjælp i OL områderne, vil det lokale beredskab træde til. I hvert OL-område opstilles mobile førstehjælps- og lægefaciliteter, ligesom der vil være lægefagligt personale til stede tæt på tilskuerpladserne. Der er gjort meget for at sikre, at hjælpen hurtigt kan komme frem, bl.a. er der bygget heliports i bjerg-området for at sikre muligheden for en hurtig evakuering af tilskadekomne.

Du kan også selv tilkalde hjælp ved følgende fremgangsmåde:
Fra Mobiltelefon:
Ring 112, derefter 1 for brandvæsen, 2 for politi, 3 for ambulance, 4 for gasudslip.

Personalet på alarmcentralen er IKKE engelsktalende, så det vil være en fordel at få hjælp af en lokal til at forklare hvad opkaldet handler om.

Sygdom og tilskadekomst

Hvis der bliver behov for almindelig lægehjælp, kan du desuden opsøge en privat klinik eller du kan gå på skadestuen. Apotekerne har desuden ofte døgnåbent eller meget lange åbningstider.

Standarden af de offentlige sygehuse i området er ok, men ved mere alvorlig sygdom eller tilskadekomst anbefales overflytning til nærmeste behandlingssted af vestlig standard. Engelsktalende personale på sygehusene kan ikke garanteres. Sygehusene er opdelt efter specialer, så det kan være svært at sige hvilket sygehus man skal opsøge. Følg de lokale henvisninger.

Gouda Alarm - din hjælp i udlandet

På Goudas alarmcentral sidder vi klar til at hjælpe dig 24 timer i døgnet, hvis uheldet er ude. Du kan altid kontakte os og være sikker på at få en hurtig og effektiv hjælp. Gem vores kontaktoplysninger på fx din telefon.

Gouda Alarm
Tlf.: +45 33 15 60 60
E-mail: alarm@gouda.dk