Stor skisæson trods finanskrise

Finanskrisen afholder ikke danskerne fra at spænde skiene på og rejse nord- eller sydpå for at holde skiferie. Men for mange danskere ender ferien brat med en skiskade efter blot et par dage på pisterne

Traditionelle skiskader og rejsemønstre

Skisæsonen startede allerede i december måned og har kulmineret her i uge 7 og 8, hvor rigtig mange danskere traditionelt rejser på ski. Men hvordan er det gået for de mange danskere, der har nydt en uge med sne og sol på pisterne? ”Vi har haft en hektisk skisæson, men en sæson med et typisk skademønster og uden ekstreme skader,” fortæller skadedirektør Jørgen Pedersen, Gouda Rejseforsikring. 

Der har været spådomme om, at rejsemønstret i år ville ændre sig på grund af finanskrisen, og i højere grad trække danskerne til Sverige og Norge. Dette kan Gouda imidlertid ikke aflæse i skadesmønsteret for sæsonen 08/09, hvor langt de fleste skiskader fortsat sker i Østrig, Frankrig og Italien.

Især arme og ben er udsatte, når børn og voksne boltrer sig i sneen. Det er da også hér, at rejseforsikringsselskabet ser flest skader og især på feriens 2. og 3. dag, hvor skiløberne begynder at føle sig mere sikre på ski og snowboard.

Ingen ekstreme skiulykker

Skisæsonen har ikke budt på kritiske situationer som fx eftersøgning og redning af skiløbere, og hos Gouda har man ikke haft hverken døds- eller lavineulykker i år. ” Til gengæld ser vi en stigning i antallet af hjemtransporter. I uge 7 og her i starten af uge 8 har vi set en fordobling af de sager, der har medført en hjemtransport set i forhold til sidste år, hvilket dog også skal ses i lyset af Goudas større markedsandele,” fortæller Jørgen Pedersen.

Til trods for den store stigning i antallet af hjemtransporter er Goudas sager og hjemtransporter blevet afviklet uden forsinkelser. ”På vores alarmcentral har vi kaldt ekstra skadebehandlere ind og udvidet vores lægevagt. Det har betydet en meget hurtig afvikling af sagerne, og vi har overholdt vores serviceniveau med korte telefontider og hurtig sagsbehandling, ” fortæller Jørgen Pedersen og fortsætter: ”Ud fra aktivitetsniveauet på alarmcentralen her i højsæsonen kan vi konstatere, at finanskrisen i hvert fald har været afblæst i disse uger. Danskerne har rejst på skiferie som i de tidligere år.”