Rejs sikkert på årets skiferie

1. november 2010

Skistøvlerne bliver fundet frem, årets skiferie destination bliver valgt og så er det afsted! De kommende måneder spænder tusindvis af danskere skiene på og tager på skiferie i Sverige, Norge eller de populære skisportssteder i Europa.

Brud på arme, ben og knæ

Danskerne rejser i stor stil på skiferie hvert år, men for mange skientusiaster ender skiferien brat på grund af en skiskade. Og risikoen for at komme til skade på skiferien, er da også hele 5 gange så stor end på en normal ferie.

”De typiske skader på skiferien er ledbåndsskader, knæskader og brud på arme og ben,” fortæller skadedirektør Jørgen Pedersen, Gouda Rejseforsikring. Her er der ofte brug for hospitals-indlæggelse, operation og hjemtransport til Danmark, i nogle tilfælde endda med ambulancefly. En regning, der kan løbe op i flere hundrede tusind kroner, hvis uheldet er ude, og man ikke har en rejseforsikring med i bagagen.

Mange kommer til skade på feriens anden eller tredje dag. ”Oftest er man meget forsigtig den første eller anden dag, men så tror mange, at nu er de verdensmestre og suser ned at pisten. 
Og så er det, at skaden sker,” fortæller Jørgen Pedersen.

Top 3 over de mest almindelige skiskader i 2009:

1. Korsbåndsskade
2. Benbrud
3. Brækket arm

Pas på tyven

Perfekt dag på pisten, ned til after ski og ud at spise! Men har man husket at sætte skilås på skiene, mens der skal hygges med glühwein og varm kakao? Mange glemmer hvert år at sikre sig mod tyveri af ski, snowboard og udstyr, selvom det er nemt at undgå med lidt omtanke og en skilås. Lås skiene inde i hytten, sæt en skilås på dem eller skil dem af og stil dem to forskellige steder - så kan du minimere risikoen for tyveri på skiferien.

Farlig leg i sneen

De seneste år har der desværre været flere tragiske dødsulykker på pisterne i Europa - nogle af dem med alkohol impliceret. ”Alkohol og skisport er to ting, man ikke skal blande sammen på skiferien. Høj fart på ski eller snowboard og alkohol er en farlig cocktail, som vi absolut fraråder. Vi har ikke en begrænsning på vores skirejseforsikring i forhold til alkohol, men vi opfordrer til at vente med alkoholen til after ski og i det hele taget drikke alkohol med omtanke på skiferien,” siger Jørgen Pedersen.

Off piste eller ej?

Nogle skirejsende jagter mere end den sorte løjpe, og brænder for at køre off piste i puddersne. Er der dækning på skirejseforsikringen, hvis man kommer til skade off piste? ” Vi har ikke begrænsninger i dækningen på vores Skirejseforsikring for off piste - faktisk dækker alle vores rejseforsikringer aktiv sport, ” fortæller Jørgen Pedersen.