Mange ulykker på danskernes skiferier

3 december 2008

Vinterhalvåret er højsæson for ski-ulykker, og rigtig mange danskere kommer galt afsted på pisterne. Én ud af 50 skirejsende kommer til skade på vinterens skiferie.

Ofte uheld på feriens første dage

Skitøj bliver pakket og skiene fundet frem i mange danske hjem i de kommende måneder. Højsæsonen for skirejser står for døren - i alt ca. 400.000 danskere tager hvert år på skiferie. Men rigtig mange kommer til skade på skiferien og må rejse hjem med en skiskade. 

Knæskader, ledbåndsskader og brud på ben og arme er de typiske skader i højsæsonen i februar-marts måned. ”Vi ser utrolig mange knæskader. Førhen var anklerne mest udsat, men da skistøvler i dag er blevet så gode, er det mest udsatte skiløbernes knæ. Så nu er knæskader det, som vi ser flest af”, fortæller skadedirektør Jørgen Pedersen, Gouda Rejseforsikring. Mange kommer galt afsted i feriens første dage. ”Oftest er man forsigtig den første eller anden dag, men så tror mange, at nu er de verdensmestre og suser ned at pisten. Og så er det, at skaden sker.”

Hjemtransport en dyr affære

Østrig, Frankrig, Italien og Norge er danskernes foretrukne skirejsedestinationer, og det er også på de destinationer, der sker flest skiskader. Og der er god grund til at have rejseforsikringen i orden, når italienske pister eller norske løjper er målet for familiens ferie.

”Af de ca. 400.000 danskere på skiferie kommer 10.000 ud for så alvorlige skader, at de skal bruge deres rejseforsikring. Vores tal viser, at der er fem gange større risiko for at komme galt afsted på skiferien end en normal ferie.”

Ca. 2000 af de alvorlige skader, der sker på skiferie i udlandet, kræver speciel hjemtransport, som kan koste mellem 20.-50.000 kr. og i værste fald et langt dyrere ambulancefly. Uden rejseforsikring risikerer den rejsende altså en kæmperegning, hvis uheldet er ude, og skaden sker.