Kør sikkert på kør-selv-ferie

25. maj 2009

Flere og flere danskere pakker bilen og kører på ferie ned igennem Europa for at holde sommerferie i lande som bl.a. Italien, Frankrig, Portugal og Spanien. Friheden ved selv at kunne bestemme rejserute, tempo og kombinere flere forskellige rejsemål tiltaler mange par og familier med børn. Men hvad skal man som kør-selv-rejsende være særligt opmærksom på, for at få at komme både sikkert frem og hjem igen?

Hvis uheldet er ude

Skadedirektør Jørgen Pedersen, Gouda Rejseforsikring, fortæller:” Vi kan se på mængden af forespørgsler, at en del flere danskere i forhold til sidste år vil tage bilen på ferie. Det giver anledning til at påpege to ting. For det første, at der 1. januar 2008 skete lovgivningsændringer på ”det gule sundhedskort”, hvilket betyder at de rejsende ikke længere er dækket for hjemtransport. For det andet, at der samtidig skete ændringer i det geografiske dækningsområde, hvilket især bilister der vil køre igennem bl.a. Kroatien og Tyrkiet skal være OBS på.”

Når ferien foregår i bil gennem Europa, er det derfor vigtigt at have en rejseforsikring med i bagagen. ”Vi lancerer i år en forbedret Årsrejseforsikring for de rejsende, der vil have yderligere dækninger på deres kør-selv-ferie. Bliver bilen udsat for en kaskoskade, der gør at ferien ikke kan påbegyndes, stiller vi en erstatningsbil til rådighed for familien, så ferien kan gennemføres. Bliver ferieboligen ubeboelig pga. brand, oversvømmelse eller tyveri, dækker forsikringen, og vi stiller sammen med rejsebureauet en tilsvarende feriebolig til rådighed,” fortæller Jørgen Pedersen.

Hvis I bliver udsat for et uheld, og ikke kan køre bilen hjem, dækker årsrejseforsikringen også hjemtransport af bilen til Danmark.

3 gode råd til kør-selv-ferie

1. Planlæg rejsen i god tid
Find en feriebolig der passer til jeres behov, og planlæg overnatninger undervejs. Husk underholdning til børnene, fx spil og blade.

2. Trafik og GPS
Overvej at anskaffe en GPS, husk at opdatere den inden rejsen. Orientér dig også på et gammeldags rutekort, og tænd for trafikradioen.

3. Hold pauser undervejs
Gør stop undervejs og oplev de lande, I kører igennem. Ferien begynder allerede når I triller ud af carporten, ikke først når I når frem til jeres rejsemål. 

Husk alle kortene

Det er vigtigt, at huske alle kortene – både det gule sundhedskort, det røde kort og det grønne kort. Det gule kort skal altid medbringes på rejsen, så du er sikret behandling på sygehuse i Europa, hvis du bliver syg eller skal indlægges. Det røde SOS-kort er beviset på, at din bil er dækket af kaskoforsikring og giver adgang til SOS’ assistance i udlandet, det grønne kort er beviset på at din bil er ansvarsforsikret.