Husk rejseforsikringen på rejsen til Cuba

I foråret indskærpede de cubanske myndigheder reglerne for indrejse til Cuba. De nye regler betyder, at rejsende til Cuba skal have en gyldig rejseforsikring, for at komme ind i landet. Derudover er det ikke alle rejseforsikringsselskaber, der er blevet godkendt af de Cubanske myndigheder. Vi guider igennem forsikringsjunglen!

Forvirring om regler

De cubanske myndigheder besluttede den 16. februar 2010, at alle indrejsende til Cuba fra og med 1. maj 2010 skal have tegnet en gyldig rejseforsikring i hele rejseperioden. 

Rejsende, der ankommer til Cuba, skal derfor nu kunne bevise overfor bl.a. indrejse-myndighederne, at de har tegnet en rejseforsikring. Rejser man til Cuba, skal man derfor, som en del af sine rejsepapirer, medbringe en engelsksproget erklæring fra sit forsikringsselskab om, at man har tegnet en gyldig rejseforsikring. 

Der har siden den 1. maj været en del forvirring om, hvordan det nye Cubanske krav skal håndteres. Det, man som rejsende konkret skal gøre, er at tage dokumentation for rejseforsikring med ved visumudstedelse og medbringe den engelsksprogede erklæring fra sit forsikringsselskab, når man rejser til Cuba. 

Har man ikke en rejseforsikring ved ankomst til Cubas lufthavn, skal man købe en forsikring hos det cubanske assistanceselskab ASISTUR i lufthavnen, på havnen eller i marinaen.

Husk gyldig rejseforsikring og erklæring

Gouda Rejseforsikring er godkendt af de Cubanske myndigheder i henhold til dokumentationskravene, og Gouda udsteder engelsksprogede erklæringer til alle rejsende til Cuba. Vi er derfor at finde på den Cubanske ambassades lister over godkendte rejseforsikringsselskaber. 
Læs mere og se listen på den Cubanske ambassades hjemmeside.