Gouda sponsorerer fremtidsdrømme i Vietnam

En 19-årig vietnamesisk ung mand født uden arme, et filmprojekt og et ønske om at skabe nye fremtidsdrømme for unge handicappede er omdrejningspunktet for to journaliststuderendes rejse til Vietnam. Langt ude i An Giang provinsen i Mekong deltaet forsøger Marie Rosenvang Mathiesen og Ditte Kræn Østergaard at skabe opmærksomhed om handicappedes muligheder med en dokumentarfilm, der skal flytte grænser.

Handicappet i et u-land

Marie og Ditte er kandidatstuderende på Danmarks Journalisthøjskole, og brænder for at producere video og kortfilm. De to piger stødte ved et tilfælde på en historie om en handicappet ung mand med vilje af stål, på en række vietnamesiske nyhedssider. De var ikke i tvivl om, at hans historie skulle danne rammen om deres næste film – og dette blev starten på deres projekt og filmen om, hvor svært det er at være handicappet i et tredje verdensland i en fattig familie.

Kortfilm om Tri

De to piger søgte Udenrigsministeriets ”Danidas verdensbillede legat”, og var så heldige at komme igennem nøglehullet. Nu er Ditte og Marie rejst til Vietnam for at producere en kortfilm om Nguyen Minh Tri. Tri er født uden arme, men det forhindrer ham ikke i at leve et normalt liv. Han spiller fodbold, svømmer, hjælper sin familie med pligterne i hjemmet og går i skole, hvor han har lært at skrive så hurtigt med sine fødder, at han kan følge med de andre i klassen.

 

TRI
sponsor - kundebillede - guoda

 

Ditte og Maries håb er, at filmen kan være med til at hjælpe andre unge til at tro på livet til trods for de svære vilkår, de lever under. ”Historien om Tri kan være med til at inspirere andre unge handicappede og åbne omverdens øjne for, hvordan det er at leve med et handicap – og at hvor der er vilje, er der vej,” fortæller Ditte. Filmen skal blandt andet anvendes som undervisningsmateriale i folkeskolen/gymnasiet i Danmark, og på den måde håber Ditte og Marie at udbrede kendskabet til problematikken blandt andre unge herhjemme i Danmark.

Sponsorat hjælper fremtidsdrømme på vej

Gouda Rejseforsikring har valgt at sponsorere projektet med rejseforsikring og forsikring af pigernes filmudstyr på rejsen. ”Vi støtter op om det spændende projekt og håber, at Ditte og Marie med deres film kan være med til at udbrede kendskabet om unge handicappedes muligheder,” fortæller Camilla Kjær Breilev, Salg- og marketingchef hos Gouda Rejseforsikring.

Læs mere om Ditte og Maries rejse til Vietnam på deres BLOG