Et hav af oplevelser – Gouda sponsorerer kaproning over Atlanten

Den 6. december går starten på verdens hårdeste kaproning 5000 km over Atlanterhavet. To danske ekstremroere er ombord, Lise Kronborg som er den første kvindelige, skandinaviske deltager og Allan Lyngholm, som er holdets og Skandinaviens yngste mandlige oceankaproer. Lise og Allan deltager i en international 12 personers besætning ombord på Britannia III.

Vil slå verdensrekorden

Målet er at slå verdensrekorden i oceanroning over Atlanterhavet på 33 dage og 7½time. Besætningen består af 3 kvinder og 9 mænd i alderen 24-54 år. Den specialbyggede båd roes konstant af 6 prs. med 1 åre hver, og tempoet er højt fra start til slut.

Starten går på søndag den 6. december 2009 fra La Gomera ved Tenerife. Lykkes rekordforsøget, vil Lise og Allan nå i mål på Antigua i Caribien omkring d. 5.-7. januar 2010 og Ocean Pilgrimage har hermed været med til at sætte verdensrekord i roning over Atlanterhavet. 

Hvorfor Ocean Pilgrimrace?

 

Motivationen for at bruge en måned på Atlanterhavet er at Lise og Allan vil udfordre sig selv. ”Vi vil ud over kanten af vores egen horisont. Vi tror på, at alt er muligt, hvis man vil det, og hvis man ikke lader din lyst og nysgerrighed gå tabt i hverdagens forhindringer. Vi vil prøve kræfter med alle de elementer af viden, fysik, psyke, hjerte, viljestyrke, dømmekraft, beslutningstagning og samarbejde som netop dette projekt indeholder,” pointerer Lise Kronborg. 

Hjælp hvis uheldet er ude

Gouda Rejseforsikring sponsorerer Lise og Allans rejseforsikring på turen tværs over Atlanterhavet. ”Vi har valgt at støtte op om det udfordrende projekt og vil være klar til at hjælpe Lise og Allan, hvis de undervejs bliver syge eller får brug for hjælp. Vores 24 timers alarmcentral sidder klar til at tage hånd om situationen, hvis uheldet er ude,” fortæller Camilla Kjær Breilev, salgs- og marketingchef hos Gouda Rejseforsikring.

Netop rejseforsikring har været en grundsten i projektet for Lise og Allan. Lise fortæller: ”Sikkerhed er vores første prioritet. Uden risikovurdering og handleplan på de forskellige vanskelige situationer vi kan komme ud for, ville det være helt uforsvarligt at lægge fra land. Derud over er den rigtige forsikring også en garanti for de samarbejdspartnere vi involverer os med, at vi er sikret, selv om vi skulle komme i en situation hvor vi har brug for hjælp. 

En rejseforsikring var derfor det første vi tænkte på, da vi lagde projektet om Atlanterhavs roning på tegnebrættet. Var det overhovedet muligt at få en forsikring der reelt kunne hjælpe os midt på havet, hvis behovet opstod? Uden den, gav det ikke mening at gå videre. Derfor blev Gouda første skridt på vejen til oceanet for os.”

Vil du vide mere?
Læs mere om Ocean Pilgrimrace på www.adventurerowing.dk