Er rejselystne danskere dækket på drømmerejsen?

7. maj 2008

Tusindvis af danskere er i disse dage ved at lægge planer for sommerferien. Rejsemål og muligheder er mangfoldige – danskerne rejser på alle former for ferie lige fra trekking i Nepal til safari i Afrika eller rundrejse i USA. Drømmerejsen står for døren, men hvad sker der, hvis uheldet er ude? Stadig flere danskere rejser på sommerferie med såkaldte gratis kreditkortforsikringer i bagagen uden at være opmærksomme på, hvad forsikringen dækker og om den overhovedet dækker.

Hvem er forsikret?

Spiller de rejselystne danskere deres kort rigtigt, når de tager på sommerens drømmerejse? Forbrugeren skal være opmærksom på, hvilke betingelser, der skal være opfyldt, for at opnå dækning. Er det f.eks. et krav, at flybillet og ophold skal være betalt med kreditkortet, for at forsikringen dækker på drømmerejsen? Udover købsforudsætningerne, er det vigtigt at undersøge, hvilken personkreds forsikringen dækker foruden kortindehaveren, så forbrugeren sikrer sig, at hele familien er dækket.

Eksotiske rejsemål og spændende aktiviteter

Rejser til eksotiske og uudforskede rejsemål bliver mere og mere populære blandt danskerne. Derfor er det vigtigt at undersøge, om destinationen er dækket af den valgte forsikring. En række kreditkortselskaber dækker eksempelvis ikke rejser til lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder indrejse. Aktiviteten på feriemålet er samtidig en væsentlig faktor – er forbrugeren dækket ved populære aktiviteter som dykning, river-rafting, paraglidning etc.? En række kreditkortselskaber undtager dette!

Lave dækninger - alvorlige konsekvenser

Helt afgørende er det, at tjekke sine forsikringssummer. Er uheldet ude, og bliver et familiemedlem hospitalsindlagt, skal opereres på destinationen eller hjemtransporteres i ambulancefly, kan de samlede udgifter i værste fald løbe op i adskillige millioner. I mange tilfælde indeholder kreditkortselskabernes dækninger begrænsede summer. Er forsikringens samlede dækning for sygdom & hjemtransport f.eks. en million, rækker den ikke til den nødvendige behandling, og forbrugeren kan risikere alvorlige økonomiske konsekvenser. ”En hjemtransport med ambulancefly fra Australien koster op mod 900.000 kr., fra New York op mod 400.000. En ordentlig rejseforsikring koster mindre end en god middag på ferien. Hvorfor løbe risikoen for økonomisk ruin?,” spørger skadedirektør Jørgen Pedersen, Gouda Rejseforsikring.

Er der kort til hjælpen?

Er uheldet ude, er hjælp på stedet altafgørende. Jørgen Pedersen pointerer: ”Forbrugeren bør overveje, hvilken service han/hun forventer i skadesituationen. Indeholder forsikringen service fra en højt specialiseret alarmcentral, der alene har fokus på håndtering af sygdom, hospitalsindlæggelser og hjemtransport og sidder klar døgnets 24 timer med personlig rådgivning af både den tilskadekomne og de pårørende?”. Forbrugeren skal være opmærksom på, om den service og rådgivning, kreditkortforsikringen giver, stemmer overens med behovet i den akutte situation. 

Gouda Rejseforsikring anbefaler, at forbrugeren går til specialisten for at købe rejseforsikringen til drømmerejsen. ”Lad være med at krydse fingre, når du krydser grænser – gå til specialisten og få et produkt, der dækker præcis dine behov og giver dig økonomisk sikkerhed og personlig tryghed på din rejse.” afslutter Jørgen Pedersen.