Dyr sviptur til USA uden rejseforsikring

27 juli 2008

Den lave dollarkurs lokker flere og flere danskere til at tage en sviptur til USA. Men uden rejseforsikring kan selv en 4 dages shoppingtur betyde økonomisk ruin, hvis uheldet er ude.

Simple sygdomme – svimlende priser

Shopping på Fifth Avenue, sightseeing i skyggen af New York Citys skyline og afslapning i Central Park. Flere og flere danskere har skiftet shoppingturen til London ud med en sviptur til New York på grund af den historisk lave dollarkurs. Men svipturen kan blive en dyr fornøjelse, hvis man rejser uden en rejseforsikring med de rigtige dækninger.

Er uheldet ude kan behandling for selv forholdsvis simple sygdomme løbe op i svimlende beløb, når rejsemålet er USA. Behandling for en akut opstået blindtarmsbetændelse løber op i 75.000,00 kr. og et brækket ben 125.000,00 kr. Derfor er det vigtigt, at man rejser med den rigtige forsikring i bagagen.

Store skadesager

Hos Gouda Rejseforsikring mærker man de nye rejsemønstre i form af et stigende antal sager på amerikanske destinationer. Ligeledes ses en ændring i skadestørrelser, idet der kommer flere og flere sager, hvor behandlingsudgifterne beløber sig til millioner. 

”Vi har haft flere både store og små USA-sager i dette forår. I flere tilfælde har der været behov for langvarige hospitalsindlæggelser - i nogle tilfælde på intensivafdelinger - og efterfølgende hjemtransport i ambulancefly, hvorfor sagerne beløber sig til mellem 5 - 8 millioner danske kroner. Det er ekstraordinært store beløb, men helt almindelige skader, der kan ramme os alle,” pointerer skadedirektør Jørgen Pedersen, Gouda Rejseforsikring.