5 gode råd til en sikker skiferie

24. januar 2012

Højsæsonen for skiferie er snart over os, og tusindvis af skiglade danskere drager i disse uger af sted mod snerige pister. Hvert år oplever en del dog at komme til skade på deres skiferie. Undgå at blive en del af statistikken ved at følge disse 5 gode råd til en sikker skiferie.

Højsæsonen for skiferie er snart over os, og tusindvis af skiglade danskere drager i disse uger af sted mod snerige pister. Hvert år oplever en del dog at komme til skade på deres skiferie. Undgå at blive en del af statistikken ved at følge disse 5 gode råd til en sikker skiferie.

Selvom vinteren herhjemme indtil videre ikke har vist sig fra sin snerige side, så er løjperne i Norge, Sverige og Sydeuropa klar til at modtage skiglade danskere, når højsæsonen for skiferie om et øjeblik står for døren. Hvad der skulle være en dejlig ferieoplevelse, ender dog ind imellem med brækkede arme og ben, og allerværst – en tur hjem med ambulancefly. 

Mange skader kan dog undgås, hvis man tager sig nogle simple forholdsregler. Chef for Gouda Rejseforsikrings alarmcentral, Karin Tranberg, siger:

- Hvert år ser vi rigtig mange mennesker komme til skade og få ødelagt deres ferie. At komme til skade på skiferien er brandærgerligt og kan ødelægge ikke bare ferien, men også genere lang tid efter, hvis det fx er et brækket ben, der skal hele. Hvad værre er - en del skader kunne helt være undgået, hvis bare man havde gjort nogle få ting for at forebygge.

5 gode råd til en sikker skiferie

Derfor har Gouda Rejseforsikring samlet 5 gode råd til en sikker skiferie, som er værd at huske på, før turen går ned ad pisten:

1. TRÆN HJEMMEFRA

At have trænet hjemmefra gør ikke blot ferien sjovere, idet du kan holde længere på pisterne uden at blive udmattet, men det er i høj grad også skadeforebyggende. 80 procent af alle skiskader er benskader, hvor det blandt andet går ud over knæ, herunder særligt menisk og korsbånd. Hvis du bliver træt og ukoncentreret, fordi formen ikke er blevet plejet op til skiferien, er der langt større risiko for vridskader og brud.

2. BRUG HJELM

Inden for de senere år, har der været øget fokus på at bruge hjelm, hvilket også afspejler sig i antallet af danskere, som slår hovedet alvorligt. 
- Vi ser stadig mange hjernerystelser, men fordi folk er blevet bedre til at bruge hjelm, er størstedelen af hovedskaderne ikke så alvorlige som tidligere. Dog er der stadig en del, som endnu ikke har indset, hvor vigtigt det er at have hjelm på, og her oplever vi desværre alvorlige hovedtraumer, fortæller Karin Tranberg.

3. PAS PÅ MED AT BLIVE OVERMODIG

Langt de fleste skader opstår på anden- og tredjedagen af skiferien. Karin Tranberg forklarer: - Den første dag på ski er folk oftest lidt forsigtige, men alt for hurtigt er der mange, der går hen og bliver overmodige og kaster sig ud i noget, der ligger over evne. Og så er det, at det går galt."

4. DROP STROPPERNE PÅ SKISTAVENE

…eller husk at stikke hånden ind i stroppen nedefra, hvis du gerne vil bruge stropperne. Skader på håndled og tommelfinger opstår, fordi stropperne på skistavene bliver brugt forkert. Falder du med stroppen forkert omkring hånden, risikerer du at få trukket tommelfingeren af led eller i værste fald brække den. Kan du ikke huske, hvordan stropperne skal bruges korrekt, når du står på toppen af pisten, er det derfor bedre at lade være med at bruge dem. 

5. HUSK SKIREJSEFORSIKRINGEN

Har du glemt rejseforsikringen, kan det blive en dyr affære, hvis uheldet alligevel er ude. Hvis du fx brækker benet og ikke kan køre hjem, kan prisen nemt løbe op i 10.000 kroner for ekstra plads på flyet. Er det gået så galt, at du skal med båre hjem, og det er nødvendigt at have en ledsager med, er det 50.000 kroner, du skal have op ad lommen. Husk derfor altid rejseforsikringen, og tjek en ekstra gang, at din forsikring også dækker skiferie.

Køb rejseforsikring

Beregn din pris på få minutter og køb din rejseforsikring online i dag.