Hver sjette rejser uden rejseforsikring

Mange danskere tager på sommerferie uden rejseforsikring. Hver sjette har nemlig fravalgt den ekstra sikkerhed, når de tager på ferie i udlandet. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Hver sjette dansker

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, hvis man vil være sikker på, at der er hjælp at hente ved uheld, sygdom og tyveri i udlandet. Men hver sjette dansker, der rejser til udlandet, har droppet rejseforsikringen. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Og det kan hurtigt blive dyrt, hvis uheldet er ude. For eksempelvis kan en simpel øreinfektion hurtigt udvikle sig og komme til at koste op mod 40.000 kr. at få behandlet i udlandet. Selv hvis man rejser i Europa med det blå kort, er der risici, man bliver nødt til at tage højde for. For det er ikke alle behandlingssteder, der accepterer det blå EU-sygesikringskort.

”Det er med stor risiko, at så mange tager på sommerferie uden rejseforsikring. Det kan nemlig have store konsekvenser, hvis man kommer til skade eller bliver syg på ferien, og ikke har en forsikring, der kan hjælpe. For udgifterne til behandling kan hurtigt ende på et niveau, der er helt uoverskueligt,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring og uddyber:

”Det er desuden vigtigt at være opmærksom på, at det blå kort kun dækker behandling på offentlige sygehuse og klinikker. Så selv hvis man rejser i Europa, risikerer man at stå med store udgifter ved sygdom og ulykke, hvis man ikke har en rejseforsikring. Rejser man ude for Europa er der ingen hjælp at hente overhovedet, hvis man rejser uden forsikringen.”

Dyre skader
De mest normale skader, danskerne kommer ud for på rejsen, er infektionssygdomme og dårlige mave. Men sygdomme og uheld kan hurtigt udvikle sig, hvis man ikke får den rette hjælp i tide. Det viser erfaringerne fra Gjensidige og Gouda.

”Vi ser desværre alt for ofte, at små skader får lov til at udvikle sig, så de kræver mere behandling end først antaget. En simpel infektion kan, hvis den behandles hurtigt og rigtigt, koste under 100 kr. at få behandlet. Men får infektionen lov til at udvikle sig, har vi set eksempler på, at behandling i udlandet har kostet op mod 40.000 kr.,” siger Kim Rud-Petersen og uddyber:

”I gennemsnit ender prisen for et almindeligt lægebesøg på mellem 1000 og 2000 kr. Det er selvfølgelig ikke uoverskueligt. Men en af fordelene ved at have rejseforsikring er også, at man kan få hjælp gennem skaden. Den mulighed for hjælp har man ikke, hvis man eksempelvis udelukkende rejser på det blå kort. For her er ingen alarmcentral, der kan hjælpe. Og hvis skaden kræver mere end blot et lægebesøg, kan det hurtigt blive en meget dyr fornøjelse.”

Yderligere information 

Trine Andrup
Kommunikationschef 
+45 27 52 51 06
tran@gjensidige.dk

Undersøgelsen af foretaget af TNS Gallup blandt 1672 repræsentativt udvalgte respondenter i juni 2016. Følgende spørgsmål er udelukkende stillet til de, der angiver, at de rejser til udlandet. Download tabeller her