Dårlig mave ødelægger ferien for hver tredje dansker

22. juli 2015

Godt hver tredje dansker har fået ødelagt feriedage, fordi de blev ramt af dårlig mave. Det er en af de hyppigste sygdomme, når vi rejser ud i verden. Det viser en ny undersøgelse fra TNS Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Gode råd for at undgå ’feriemave’

Der er ikke noget, der kan sætte en stopper for sol, sommer og feriehygge som dårlig mave. Og godt hver tredje dansker har oplevet at få én eller flere feriedage ødelagte, fordi de enten selv eller deres ledsagere fik dårlig mave. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Når vi rejser mod fjernere himmelstrøg, bliver vi nemlig ikke kun mødt af anderledes kulturer, men også fremmede bakterier.

”Vi oplever hvert år, at mange danskere får ødelagt deres ferier af madforgiftning eller følgerne af, at hygiejnen ikke har været helt i top. Derfor opfordrer vi altid på det kraftigste til, at de rejsende selv sørger for god hygiejne og tænker over, hvad de spiser,” fortæller Uffe Svennson, direktør i Gouda Rejseforsikring og tilføjer:

”Men nogle gange skyldes sygdommen simpelthen også bare, at vi rejser til steder, hvor vi får nogle bakterier, som vores kroppe ikke er vant til. Og det er desværre en risiko, der er svær at slippe udenom.”

  • Spis kun mad der er tilberedt – undgå rå fisk og skaldyr
  • Vask hænder efter toiletbesøg og hav gerne vådservietter med i tasken
  • Undersøg om det er sikkert at drikke vandet direkte fra hanen. Ellers hold dig til flaskevand
  • Skyl og skræl frugt og grøntsager
  • Hav håndkøbsmedicin hjemmefra, så du hurtigt kan få behandling, hvis uheldet er ude

Erstatning for ødelagte feriedage

En rejseforsikring er ingen garanti mod sygdom på ferien, men den kan hjælpe, hvis uheldet er ude. Udover at rejseforsikringen kan sørge for, at man får den rette rådgivning og behandling, så man hurtigt kan komme på højkant igen, hjælper den også, hvis flere rejsedage tabt, eller man må melde afbud til planlagte udflugter, der allerede er bestilt og betalt.

Netop hurtig og korrekt behandling er vigtig, hvis man vil redde ferien. Med en privat rejseforsikring får man hjælp med at få den bedste lægebehandling, hvis det skulle blive nødvendigt. Rejser man derimod kun med det blå kort, er behandlingen kun dækket hos offentlige læger og hospitaler.

”På mange populære rejsedestinationer er der kun et meget begrænset tilbud af offentlige læger, eller måske ligger de meget langt væk. Og man har ikke adgang til en alarmcentral, der kan hjælpe med at finde den rette behandling,” fortæller Uffe Svennson og uddyber:

”En rejseforsikring er selvfølgelig ikke en forsikring mod sygdom. Men hvis vi bliver syge, er der altså rigtig meget hjælp at hente. Både så vi kommer bedst over sygdommen, men i nogle tilfælde også så vi får muligheden for at indhente den tabte ferie på et andet tidspunkt.”

Yderligere oplysninger

Hvis du ønsker at høre mere om ovenstående, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdeling:

Trine Andrup
Kommunikationschef 
+45 27 52 51 06
trine.andrup@gjensidige.dk