Gjensidige køber Gouda Rejseforsikring

24 juni 2013
Gjensidige Forsikring ASA køber Gouda Rejseforsikring fra det hollandske selskab Goudse Schadeverzekeringen N.V.

Gouda Rejseforsikring er et specialistselskab, som tilbyder rejseforsikring til privatpersoner og virksomheder, inklusive udenlandsansatte. Gouda’s virksomhed i Danmark, Norge, Sverige og Finland havde præmieindtægter på 38,5 mio. euro (ca. 290 mio. NOK/DKK) i 2012. De har også virksomheder uden for Norden som ikke indgår i transaktionen.

-Opkøbet af Gouda Rejseforsikring tilfører Gjensidige værdifuld kompetence inden for et attraktivt område, som er i vækst. Vi er specielt glade for at styrke vores position i erhvervsmarkedet og overfor rejsebureauer, siger Kim Rud-Petersen, som er koncerndirektør for division Nordic i Gjensidige.

Gouda Rejseforsikring har 148 ansatte fordelt på tre kontorer i Danmark, Norge og Sverige. Selskabet har en god lønsomhed, og der er muligheder for synergier med Gjensidiges virksomhed. Selskabet vil blive del af division Nordic i Gjensidige, som ledes fra Danmark.

-Vi er hele tiden på udkig efter muligheder for lønsom vækst i Norden, og vi er overbevist om, at denne handel vil styrke både Gjensidige og Gouda Rejseforsikring, siger Kim Rud-Petersen.

Jesper Kjeldsgaard, som er administrerende direktør i Gouda Rejseforsikring, mener, at det er positivt, at det er Gjensidige, der står bag købet.
-Vi er vokset kraftigt i de senere år, og Gjensidige kan se kvaliteten i den service, vi giver vores kunder. Denne overtagelse er en anerkendelse af vores virksomhed, og vil give os kraft til yderligere vækst, siger Kjeldsgaard.
Endelig overtagelse er bl.a. betinget af godkendelse fra relevante myndigheder, hvilket forventes at ske senere på året.
Parterne er blevet enige om ikke at opgive købssummen.

Fakta

Goudse Schadeverzekeringen N.V.: Familieejet forsikringsselskab med hovedkontor i Holland.

Gouda Rejseforsikring: Etableret i Norden i 1994. Virksomhed i Danmark, Norge, Sverige og Finland under mærkenavnene Gouda Rejseforsikring, Gouda Reiseforsikring, Gouda

Reseförsäkring og Gouda Matkavakuutus. Specialist på rejseforsikringer og forsikringer for udenlandsansatte (expats).

Gjensidige Forsikring: Norges største skadeforsikringsselskab med virksomhed også i Danmark, Sverige og Baltikum. Samlede driftsindtægter på ca. 19,5 mia. NOK/DKK i 2012. Ca. 3100 ansatte før overtagelsen af Gouda Rejseforsikring.

For yderligere oplysninger

Kontakt Kommunikationschef Trine Andrup, +45 27 52 51 06

Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, som er bygget af kunder, for kunder. Koncernen har været noteret på Oslo Børs siden 2010. I snart 200 år har vi ansat ildsjæle, som arbejder for at sikre kundernes liv, helbred og værdier. Vi er circa 3.100 medarbejdere, heraf 470 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og opsparing. Driftsindtægterne var 19,5 mia. NOK i 2012, mens forvaltningskapitalen udgjorde 94,2 mia. NOK.