Varsling om strejke og lockout - Overenskomstforhandlingerne 2018

Der er nu varslet strejke på både det statslige, kommunale og regionale område. Herudover har Kommunernes Landsforening samt Danske Regioner varslet lockout.

Dine private ferierejser er dækket ved lockout og som noget ekstraordinært nu også ved strejke. Vores forsikringer handler nemlig om at sikre dig tryghed.

Følgende gælder for dig, som skal på en privat ferierejse

Hvis strejken eller lockouten træder i kraft, er der tale om en ferieforhindring. Ved en sådan ferieforhindring er det ikke muligt for dig at afvikle ferie - og derfor må du heller ikke tage på private ferierejser til udlandet.

Skal du rejse på ferie inden strejken eller lockouten træder i kraft, kan du afvikle din ferie som planlagt.

Sådan er du dækket, hvis strejken eller lockouten træder ikraft

Med en afbestillingsforsikring eller en Årsrejseforsikring inkl. afbestillingsdækning til private ferierejser er du dækket mod din arbejdsgivers uventede lockout, hvis lockouten træder i kraft senere end 3 måneder før din planlagte afrejse. Som noget særligt har vi nu udvidet dækningen til også at gælde ved strejke.

Du kan afbestille din ferierejse og få dækning med henvisning til strejke eller lockout, hvis:

  • Afrejsen er planlagt til at finde sted, når strejken eller lockouten er trådt i kraft og indtil 3 måneder herefter, og
  • du har købt ferierejsen og forsikringen før strejken eller lockouten blev varslet, altså før 7. marts 2018.

Bemærk, at det ikke længere er muligt at købe en forsikring, der omfatter dækning for strejke eller lockout i forbindelse med overenskomstforhandlingerne 2018, da der allerede er varslet strejke og lockout.

Har du flere spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål om din forsikringsdækning ved lockout, er du velkommen til at kontakte vores Skadeafdeling på telefon 88 88 81 60 mandag til fredag 9-16 eller sende os en mail på skade@gouda.dk med dine spørgsmål.