Få ro i maven under rejsen til Østen

Mange danskere har bekymrings-sommerfugle i maven, når de rejser ud i verden, viser ny Gallup-undersøgelse foretaget for Gouda. Men ifølge Goudas direktør Dan Kjølhede Laursen kan du roligt pakke bekymringerne væk, når blot du tager din sunde fornuft med

Når du er på sol-ferie langt hjemmefra og eksempelvis rejser til populære sol-destinationer som Maldiverne og Thailand, kan det være svært at gennemskue, hvad der kan gå galt. Ny Gallup-undersøgelse foretaget for Gouda Rejseforsikring viser, at mange rejselystne danskere er bekymrede, når de rejser udenlands. Knap 15 procent er bange for at blive ramt af terror, mens godt 24 procent er bange for at blive ramt af sygdom. Men ifølge direktør i Gouda Rejseforsikring, Dan Kjølhede Laursen, kan du roligt lade bekymringerne blive hjemme.

Tag din sunde fornuft med i bagagen

”Du skal ikke være så bange for, at der sker noget i udlandet, med mindre du selvfølgelig rejser i krigszoner, men det er dog de færreste, der gør det. I forhold til hvor meget vi rejser, opstår der meget få alvorlige situationer,” understreger Dan Kjølhede Laursen og anbefaler, at du tager din sunde fornuft med dig.

”Er der store demonstrationer, skal du ikke opsøge dem og tage billeder. I stedet skal du holde dig fra de store pladser og gå på museum eller lignende,” anbefaler Dan Kjølhede Laursen. Han henviser endvidere til Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor du kan finde rejsevejledninger med gode råd og nyttige oplysninger om de lande, hvor Danmark har en ambassade.

Alarmcentralen blot et opkald væk

Lander du alligevel midt i en stor demonstration eller et uvejr, eller bliver du af andre grunde usikker på, hvordan du bedst kan håndtere en situation i det land, hvor du rejser, kan du altid kontakte dit forsikringsselskabs alarmcentral.

”Føler du dig utryg, er du altid velkommen til at ringe til dit forsikringsselskabs alarmcentral og få råd til, hvad du bør gøre. Vi sidder her 24 timer i døgnet for at hjælpe folk, også selvom der ikke nødvendigvis er sket en skade,” siger Dan Kjølhede Laursen.

Husk vaccine!

Jo mere eksotisk, du rejser, desto mere eksotisk bliver den bakterieflora, du udsættes for. Derfor lyder Dan Laursens vigtigste opfordring til dig, der skal nyde en vintersolferie, at du skal huske at tjekke hos Statens Serum Institut, hvilke vaccinationer, de anbefaler for den pågældende destination.

”Når vi taler Thailand og oversøiske rejser generelt, skal du selvfølgelig sørge for at have de anbefalede vaccinationer for området. For der findes sygdomme rundt i verden, der ikke længere er på vores breddegrader. Risikoen for at blive smittet af sygdommene er heldigvis lille, men den er der, og derfor anbefaler Serum Instituttet, at du bliver vaccineret inden afrejse,” siger Dan Kjølhede Laursen

Selv med vacciner kan du selvfølgelig risikere at blive syg og få brug for behandling, og da er alarmcentralen også klar til at hjælpe.

”Bliver du syg, skal du ringe til dit forsikringsselskabs alarmcentral og bede om hjælp. Forklar din situation og spørg til, hvad du kan gøre,” afslutter Dan Kjølhede Laursen og ønsker god rejse!

Med en rejseforsikring fra Gouda får du:

  • Dækning på hele ferien
  • 24-timers lægevagt med vejledning om medicin og behandling
  • Dækker lægebehandling, medicin, hospitalsophold og hjemtransport